Massage voor Kinderen en Baby'sMassage voor Kinderen:
Onze kinderen hebben het nodig om aangeraakt te worden. Aanraken is een eerste levensbehoefte.
In Amerika is onderzoek gedaan naar de effecten van massage bij kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Dr. Tiffany Fiels (jeugdpsycholoog) van The Thouch Research Institute of the university of Miami.
De jongeren die een massage en ontspanningstherapie kregen gaven aan dat ze zich gelukkiger voelden. Leerkrachten constateerden dat deze kinderen minder zenuwachtig en minder hyperactief waren, meer aandacht en langere concentratie tijdens het maken van opdrachten hadden.
Recentere studies tonen aan dat kinderen en jongeren tussen de 7 en 20 jaar die gedurende een aantal weken, twee keer per week een massage van 20 minuten hadden ontvangen, beter gedrag vertoonden, gelukkig waren en met meer aandacht konden werken.

Een massage kalmeert het lichaam, verbetert de concentratie en zorgt voor een algeheel WEL-ZIJN. Het lichaam maakt tijdens een massage een wondermiddel aan, Dit middel zorgt ervoor dat we ons tevreden, rustig en kalm voelen. Bij langdurig gebruik gaan we er zelfs van groeien en beter leren. Het werkt bloeddrukverlagend en we ervaren minder stress. Hoe dit wondermiddel heet? Oxytocine! Om de effecten van dit wondermiddel te voelen hoeven we maar één ding te doen: MASSEREN.

Effecten van massage bij kinderen kunnen zijn:
  • Meer zelfvertrouwen.Minder spierspanning.
  • Verbetering van het concentratievermogen.
  • Verbetering van de slaap.
  • Verbeteren algeheel Wel-Zijn.
Hoofdmassage brengt rust in het hoofd.
Buikmassage haalt kriebels en spanningen in de buik weg.
Voetmassage laat energie stromen en haalt gedachten uit het hoofd weg.

Alle massages hebben een ontspannende werking.
De massage duurt 20 tot 30 minuten en wordt altijd gegeven in aanwezigheid van de ouders of verzorgers.
Doel is om de ouders (of verzorgers) de massages te leren, zodat ze na een periode van ongeveer 6 weken, met 2 massages per week, zelf hun kind kunnen masseren op het gewenste moment.
Bijvoorbeeld 's ochtends voordat ze naar school gaan of juist na een drukke schooldag. Voor het slapen gaan is ook een goed moment, zeker voor kinderen die moeilijk in slaap komen of angstig zijn.

Een sessie van 30 minuten kost € 25.
Bij vooruitbetaling (gedurende 6 weken, 2 keer per week een massage) vraag ik € 250.

Massage voor Baby's:
Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen, het versterkt de band tussen ouder en kind en geeft een gevoel van geborgen zijn. Het werkt daarbij ontspannend en versterkt het immuunsysteem.

Aanraken is een van onze levensbehoeften en heeft een kalmerende werking op ons hele organisme. Maar het belangrijkste van allemaal, massage geeft een positief contact waar je allebei plezier aan beleeft.

De babymassage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan je baby. Tussendoor mag je baby gerust gevoed en verschoond worden.

Babymassage is voor baby's vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden.
In 3 tot 4 keer leer je een fijne babymassage te geven.

Het is mogelijk om de cursus individueel te volgen bij mij in de massagepraktijk of bij je thuis.
Vraag naar de mogelijkheden.

Betalen alleen contant, pinnen is niet mogelijk!
Tarieven
30 minuten€ 25,00