Dorn Breuss therapieDe Dorn methode is een subtiele en zachte methode om een beenlengte verschil op te heffen, een eventuele scheefstand van het bekken te corrigeren en rugwervels recht te zetten en weer mobiel te maken. Door een klein beenlengte verschil of een scheefstand van het bekken/SI gewricht kunnen diverse pijnklachten ontstaan. De kern van de Dornmethode is dat de doornuitsteeksels van de wervels en een scheefstand van het bekken gecorrigeerd worden tijdens een zwaaiende beweging met arm of been die door u zelf gemaakt wordt.

De Dorn behandeling wordt altijd afgesloten met een korte maar ontspannende Breuss-massage van de rug. Daarnaast worden soms cups (cupping) gebruikt: dit zorgt dat het bindweefsel losgemaakt wordt en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Door het gebruik van Johannes-olie kunnen de tussenwervelschijven weer wat uitzetten, zachter en elastischer worden. De olie dringt diep in de huid en stimuleert de doorbloeding.

Na een Dorn behandeling is het raadzaam om 2 tot 3 dagen geen zware lichamelijke werkzaamheden of sport te doen. Een Dorn behandeling is pijnloos, wel kan er wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet namelijk wennen aan de gecorrigeerde stand. Veel water en thee drinken helpt om de opgehoopte afvalstoffen af te voeren.

3 of 4 behandelingen zijn vaak al voldoende om bepaalde klachten te verhelpen.

Betalen alleen contant, pinnen is niet mogelijk!
Tarieven
60 minuten€ 55,00